TOP Strava
  • O nás
    • TOP strava
    • Náš tím
    • Odborné doporučenie
  • Info
    • Všetky jedálničky
    • Ako objednať
    • Rozvoz a doručenie
    • Cenník
  • Referencie
  • Kontakt
  • Objednať
+421 904 264 951
  • Vitajte späť

    Prihláste sa

    Zabudnuté heslo
    Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
    Ešte nemáte účet? Registrovať sa
    • Vitajte späť

      Prihláste sa

      Zabudnuté heslo
      Prihlásením súhlasíte so spracováním osobných údajov
      Ešte nemáte účet? Registrovať sa
0
0,00 € s DPH

VÁŠ KOŠÍK JE PRÁZDNY

MENU
Objednať
  • O nás
    • TOP strava
    • Náš tím
    • Odborné doporučenie
  • Info
    • Všetky jedálničky
    • Ako objednať
    • Rozvoz a doručenie
    • Cenník
  • Referencie
  • Kontakt
  • Objednať
BlogVýhody pravidelného stravovania
Blog
9. 5. 2022
2 min. čítania

Výhody pravidelného stravovania

Jesť v pravidelných intervaloch a nenechať prejsť viac ako päť hodín.
Výhody pravidelného stravovania

Jesť v pravidelných intervaloch a nenechať prejsť viac ako päť hodín bez toho, aby ste si dali aspoň zdravú maškrtu, má vplyv na vaše telo, či už sa snažíte schudnúť alebo sa zbaviť toho škaredého zvyku prejedať sa.

Určite ste už tisíckrát čítali, že nie je potrebné hladovať, aby ste schudli, no nemáte ani poňatia, ako je to možné. Odpoveďou je jesť päťkrát denne. Tajomstvom je však dopriať si malé, vyvážené a vysoko výživné jedlá. Ako sami iste viete, dať si vyprážané kura a sladené nápoje päťkrát denne nebude nič dobré. Rovnaký efekt nastane pri výbere piatich obrovských jedál denne. Jesť menšie jedlá počas dňa je správna odpoveď.

Raňajky do jednej hodiny po prebudení sú jedným zo základných kameňov chudnutia. Ľudia, ktorí nikdy nevynechávajú raňajky, s väčšou pravdepodobnosťou odolajú pokušeniu občerstviť sa alebo túžiť po nezdravom jedle . Odborníci sa domnievajú, že ak začnete svoj deň výživnými raňajkami a budete pokračovať v jedle každé tri alebo štyri hodiny, je menej pravdepodobné, že sa počas dňa budete prejedať. Podľa tejto schémy by váš deň mal zahŕňať raňajky, dopoludňajšie občerstvenie, obed, večerné občerstvenie a večeru. Výskumy v tejto oblasti ukazujú, že ľudia, ktorí jedia tri jedlá denne alebo menej, majú tendenciu jesť viac kalórií ako tí, ktorí si svoj príjem kalórií počas dňa rozložia.

Zvyk dať si päť malých jedál denne tiež riadi hladinu cukru v krvi a produkciu inzulínu. Pri častejšom jedení získate stály prísun cukru do krvi. Čo sa stane, keď do tela dostanete veľké dávky cukru v z dvoch veľkých jedál denne? Pocit únavy, ktorého sa mnohí z nás desia, je jedným z hlavných vedľajších účinkov. Navyše, vaše telo nedostane zásoby všetkých potrebných vitamínov a minerálov. Ako je to možné? Štúdie ukázali, že ľudia, ktorí majú viac jedál denne, menia svoju stravu viac ako tí, ktorí chodia na dve alebo tri veľké jedlá denne. A vďaka tejto pestrosti, dodávajú svojmu telu aj viac vitamínov a minerálov.


Páčil sa vám článok?

Zdieľajte ho s priateľmi
Zdieľat
Poslať
×
Blog (3)

Novinky od Topstrava

Chcete získať informácie o nových jedlách a jedálničkoch?

#topstrava na Instagrame

Kontakty

+421 904 264 951
info@topstrava.sk

Kuchyňa Žilina

tel. : +421 904 264 951
Hodžova 6
010 01 Žilina

Prevádkovateľ

Pure Emotion s. r. o.
Hálkova 2761/33
010 01 Žilina

Informácie

  • Obchodné podmienky
  • Rozvoz a doručenie
  • Cenník
  • Ako objednať

Copyright © 2023 topstrava.sk Všetky práva vyhradené

eshop na mieru vytvorilo vibration.sk