Výhody pravidelného stravovania
Jesť v pravidelných intervaloch a nenechať prejsť viac ako päť hodín bez toho, aby ste si dali aspoň zdravú maškrtu, má vplyv na vaše telo, či už sa snažíte schudnúť alebo sa zbaviť toho škaredého zvyku prejedať sa.
Určite ste už tisíckrát čítali, že nie je potrebné hladovať, aby ste schudli, no nemáte ani poňatia, ako je to možné. Odpoveďou je jesť päťkrát denne. Tajomstvom je však dopriať si malé, vyvážené a vysoko výživné jedlá. Ako sami iste viete, dať si vyprážané kura a sladené nápoje päťkrát denne nebude nič dobré. Rovnaký efekt nastane pri výbere piatich obrovských jedál denne. Jesť menšie jedlá počas dňa je správna odpoveď.
Raňajky do jednej hodiny po prebudení sú jedným zo základných kameňov chudnutia. Ľudia, ktorí nikdy nevynechávajú raňajky, s väčšou pravdepodobnosťou odolajú pokušeniu občerstviť sa alebo túžiť po nezdravom jedle . Odborníci sa domnievajú, že ak začnete svoj deň výživnými raňajkami a budete pokračovať v jedle každé tri alebo štyri hodiny, je menej pravdepodobné, že sa počas dňa budete prejedať. Podľa tejto schémy by váš deň mal zahŕňať raňajky, dopoludňajšie občerstvenie, obed, večerné občerstvenie a večeru. Výskumy v tejto oblasti ukazujú, že ľudia, ktorí jedia tri jedlá denne alebo menej, majú tendenciu jesť viac kalórií ako tí, ktorí si svoj príjem kalórií počas dňa rozložia.
Zvyk dať si päť malých jedál denne tiež riadi hladinu cukru v krvi a produkciu inzulínu. Pri častejšom jedení získate stály prísun cukru do krvi. Čo sa stane, keď do tela dostanete veľké dávky cukru v z dvoch veľkých jedál denne? Pocit únavy, ktorého sa mnohí z nás desia, je jedným z hlavných vedľajších účinkov. Navyše, vaše telo nedostane zásoby všetkých potrebných vitamínov a minerálov. Ako je to možné? Štúdie ukázali, že ľudia, ktorí majú viac jedál denne, menia svoju stravu viac ako tí, ktorí chodia na dve alebo tri veľké jedlá denne. A vďaka tejto pestrosti, dodávajú svojmu telu aj viac vitamínov a minerálov.